Bunadhuset

– levende opptatt av håndverkstradisjoner

Bunadhusets butikk og systue ligger i Nedre Holmegate 31 i Stavanger, vis a vis El-kjøp i sentrum. Kvalitet og tradisjon er Bunadhuset sine ledestjerner. Kun de beste ull-, lin- og slikestoffer velges til våre bunader.

Fagansvarlig hos Bunadhuset Rigmor Øvregaard har svenne- og mesterbrev i kjole- og draktsyerfaget. Hun var ansatt på et prosjekt ved Stavanger Museum, hvor hun sto for utvikling og produksjon av alle drakter i utstillingen i øverste etasje. Ut av dette arbeidet kom interessen for bunad.

Øvregaard reiste deretter til flere steder i Ryfylke for å dokumentere opphavet til Rogalandsbunaden. I cirka 30 år har hun hatt verksted og sydd forskjellige historiske drakter. Hun er opptatt av at håndverket og tradisjonene skal videreføres, og dermed er Bunadhuset distriktets eneste godkjente opplæringsbedrift i bunadtilvirkerfaget.

Skreddersøm

Alle som arbeider hos Bunadhuset er utdannet eller under utdanning innen faget. Å skreddersy en bunad forutsetter at den som utfører arbeidet har utdanning i faget. Hos oss har vi kun skreddersydde bunader.

Vi tilpasser hver enkelt bunad, da alle kropper er svært forskjellige og man ikke kan bruke et standard mønster. Vi tar hensyn til vekst og blir enige med deg om hvor mye sømrom du vil ha til eventuelt senere justering.

Et festplagg som varer lenge

Ved riktig stell vil våre bunader kunne gi glede i generasjoner. Hos oss er bunadsøm et levende håndverk. Vi er opptatt av at det er rom for variasjoner og individualitet i vår tids bunadtradisjon.
Vår betjening ser frem til å engasjere deg i utformingen av en unik bunad som du, under kyndig veiledning, får sette ditt personlige preg på.

mestermerket

Åpningstider:

Mandag: STENGT
Tirsdag: 09.30-16.00
Onsdag: 09.30-16.00
Torsdag: 09.30-19.00
Fredag: 09.30-16.00
Lørdag: 10.00-14.00

Telefon: 51 89 60 61
post@bunadhuset.no